Noélie Lanckneus

Ik vond yoga vele jaren geleden, tijdens wat ik mijn quarter-life crisis noem. Ik botste op een muur die mij fysiek en emotioneel een paar interessante jaren heeft opgebracht. Een verbroken relatie, een verhuis en geen idee wat ik wou in het leven,.. dus ging ik maar eens naar een yogales. Al snel merkte ik dat mijn lichaam heel wat stress meenam en yoga bracht hier wat ruimte in. Yoga begon als noodzakelijk maar groeide al snel tot iets waar ik enorm veel energie uithaal.

In november 2017 trok ik naar Island Yoga in Aruba en deed ik mijn RYT 200h Teacher Training bij Rachel Brathen (Yoga Girl®) en Lara Heimann. Deze training heeft heel wat veranderd en was een perfecte combinatie van persoonlijke ontwikkeling en training in alignment/anatomie.

Daarna koos ik voor een tweede RYT 200h opleiding, dit keer volledig geleid door Lara Heimann, physical therapist en oprichter van LYT Yoga®. De LYT®-methode is een geavanceerde aanpak van yoga die duurzaam, efficiënt en uitdagend is. Het is een evolutie van yoga die de onevenwichtigheden van de moderne levensstijl aanpakt mentaal, fysiek en spiritueel.

Momenteel geef ik kinderyoga op school en geef ik yogales in Dendermonde.

Opleidingen:

 • Master of Science (Orthopedagogiek), Universiteit Gent (2006-2011)
 • Island Yoga 200h Yoga Teacher Training, Rachel Brathen & Lara Heimann, Yoga Girl® (2017)
 • LYT Level 1 (200h) Yoga Teacher Training, Lara Heimann, LYT Yoga® (2020)

Jana Broeckx

Ik vond yoga verschillende jaren geleden tijdens een stressvolle periode. Ik had geen energie meer voor mijn gebruikelijke work-outs. Met een achtergrond in dans, dacht ik dat yoga me zou helpen om opnieuw flexibeler te worden en mijn zittende levensstijl zou tegengaan. Yoga, in mijn ogen toen gewoon een vorm van stretchen, zou snel mijn leven veranderen. Ik merkte snel de mentale voordelen op die ik in het begin volledig buiten beschouwing liet. Ik ontdekte dat yoga zo intens kan zijn als ik zelf wou en al snel rolde ik elke dag mijn mat uit thuis.

Gefascineerd door het hele verhaal, schreef ik mij snel in voor mijn eerste (korte) yoga teacher training aan het CVO in Hasselt. Ik leerde de basisbeginselen van yoga en yogafilosofie. Ik begon snel hierna les te geven maar had de drang om te blijven bijleren. Yoga hielp me enorm met mijn mentale gezondheid, maar ik bleef mezelf pushen tot ver boven mijn limiet. Ik werkte full time als developer, had mijn eigen bedrijf in bijberoep, was actief als vegan activist, gaf yogalessen en mijn grootouders gingen al jaren door een lijdensweg omwille van ziekte. Teveel activiteiten en zorgen gecombineerd met een slechte omgeving in mijn job en de vegan organisatie waar ik aan verbonden was, leidde tot de diagnose van een burn-out en lichte depressie in 2018. Ik besliste te stoppen met mijn job en de vegan organisatie. Ik nam een paar maanden de tijd om tot rust te komen en te genezen voordat ik vertrok naar mijn tweede yogaopleiding die al lang gepland was. In oktober 2018 volgde ik – een jaar na Noélie – de Island Yoga RYT 200h Training in Aruba met Rachel Brathen (Yoga Girl®) en Lara Heimann. De training was een perfecte combinatie van self-care, anatomie en yoga-filosofie.

Na mijn terugkomst besloot ik mij volledig te focussen op mijn eigen bedrijf, Florissana: deels vegan cosmeticawebshop, deels IT consultancy voor ethische bedrijven. Met 2 vrienden startte ik een organisatie op om vegans in België te ondersteunen, Veganova en samen met Noélie startten we Ylva Yoga. Ik besloot na een jaar een stapje opzij te zetten bij Veganova, na het opzetten van alle IT-tools, ontwikkelen van de huisstijl, het logo en de website(s) om mij meer te kunnen focussen op Florissana en Ylva Yoga. Yoga is voor mij een tool geweest – en is dat nog steeds – waardoor ik terug die connectie met mezelf vond. Hier ben ik enorm dankbaar voor.

Ondertussen heb ik nog enkele andere opleidingen gedaan om mijn kennis te verdiepen, waaronder een tweede RYT 200h opleiding bij Lara Heimann, physical therapist en oprichter van LYT Yoga®. Hierdoor ben ik gecertificeerd LYT® level 1 teacher. Daarna verdiepte ik me onmiddellijk verder in deze yogastijl en heb ondertussen 2 van de 3 modules afgerond voor het LYT® level 2 (of RYT 500h) certificaat. De LYT®-methode is een geavanceerde aanpak van yoga die duurzaam, efficiënt en uitdagend is. Het is een evolutie van yoga die de onevenwichtigheden van de moderne levensstijl aanpakt mentaal, fysiek en spiritueel.

Opleidingen:

 • Master of Science (Informatica, specialisatie in Databases/Theoretische Informatica), Universiteit Hasselt (2010-2015)
 • Yoga-instructrice, Centrum voor Volwassenenonderwijs (2017-2018)
 • Island Yoga 200h Yoga Teacher Training, Rachel Brathen & Lara Heimann, Yoga Girl® (2018)
 • History of Yoga, Daniel Simpson, Oxford Centre for Hindu Studies (2020)
 • Philosophy of Yoga, Daniel Simpson, Oxford Centre for Hindu Studies (2020)
 • LYT Level 1 (200h) Yoga Teacher Training, Lara Heimann, LYT Yoga® (2020)
 • Honor Yoga’s Roots, Susanna Barkataki, Ignite Yoga & Wellness Institute (2020, audited)
 • LYT Sequencing Lab 101, Kristin Williams, LYT Yoga® (2020)
 • LYT Level 2 (100h) Extremities Module, Lara Heimann, LYT Yoga® (2020)
 • LYT Sequencing Lab 201, Kristin Williams, LYT Yoga® (2020)
 • LYT Sequencing Lab 301, Kristin Williams, LYT Yoga® (2021)
 • LYT Level 2 (100h) Core Module, Lara Heimann, LYT Yoga® (2021)
 • LYT Level 2 (100h) Specialty Module, Lara Heimann, LYT Yoga® (2021)
 • Breath Instructor Course, Michaël Bijker, Yogalap (2021)
 • currently enrolled in:
  • Exploring the Yoga Sutras, Nick Sutton, Oxford Centre for Hindu Studies (2021)
  • The Yoga of the Hathapradipika, Gitte Poulsen, Oxford Centre for Hindu Studies (2021)
  • Bhagavad Gita, Layne Little, Oxford Centre for Hindu Studies (2021)